Valpar

Våra valpar  är och vana vid människor, barn och andra hundar. Varje valp är uppvuxen i en hemmiljö och lämnas sedan över till noggrant utvalda nya ägare. Då de är klara att lämna oss och flytta till sina nya ägare är de vaccinerade, chipmärkta, avmaskade och veterinärbesiktigade, registrerade på SKK samt har en doldafel försäkring.

 

 

 

Den 31 mars 2017  fick Pippi två aprikosröda, matglada, välskapade  små killar.

 

 

 

 

Fredag den 7 april. Pippis valpar är nu en vecka och ökar snabbt i vikt från 170 g till idag 440 g. Både hon och killarna mår bra så nu väntar vi på att de ska öppna sina ögon.

 

 

Idag på långfredagen 2017 är de två veckor gamla. De sover och äter och har femdubblat sin födelsevikt till över 700 g!  De börjar att öppna ögonen oclså samt försöker  resa sig . De har också döpts idag och de namn som reggas på SKK är Tasshof's Hot Chili Pepper pch Tasshof's Hot Piri Piri och de kallas numera Chili och Piri

Idag precis tre veckor gamla har de börjat röra sig utanför korgen på egna ben!

Idag den 28 april är de fyra veckor och utvecklas hela tiden. De är nu snabba och alerta.

Fredag den 6 maj och redan fem veckor. Nu pockar de på uppmärksamhet och vill vara med oss så mycket det går. Gillar mina fötter!

Idag är vi sex veckor gamla och nu är det  full fart. Gillar att busa med varandra

 

 

Sju veckor och mamma är inte så road att ge de små pirajorna mjölk men de äter nu vanlig valpmat. Elvaåriga Daisy älskar dem och det är ömsesidigt.

NU har båda valparna flyttat tioll sina nya hem i Åby resp Kalmar och de har anpassat sig fint.

 

Natten till den 26 april 2017  fick Siri, vår svarta lilla mellanpudel, fyra svarta, stora valpar - två kilar och två tjejer.

Idag ä'r de tre dagar och vi har tagit den första bilden på dem. De växer fint och är rikigt pigga.

Fredag den 5 maj och nästan 10 dagar gamla. Fortfarande är de precis lika och växer ungefär lika mycket.

 

Precis vid två veckors ålder öppnade alla fyra sina ögon och betraktade oss lite undrande. De växer bra och mår gott

Nästan fyra vecvkor gamla får de nya vistas ute en del i det vackra vädret.

 

Vid åtta/nio veckors ålder har alla fyra hittat ny fantastiska hem. Nu känns det lite tomt men med tanke på hur bra de har det nu känns det enbart skönt.

 

 

 

 

 

Vi har nu parat Figaro med Pippi - båda röda dvärgpudlar, och den 2 mars 2016 föddes tre valpar - en tik och två killar som redan fyra dagar senare hade ökat i vikt med drygt 30 % och de väger nu alla en bra bit över 200 g..

Nu har vi hittat tre jättefina hem åt dem, två i Götborg och ett i Alingsås, så i början av maj kommer de succesivt att flytta hemifrån.

Pippis valpar två dagar gamla.

 

 

 

Valparna är nu 10 dagar gamla och har mer än fördubblat sin vikt. De börjar så smått att öppna sina ögon

16 dagar och nu har alla slagit upp sina ögon och börjat ktavla runt i korgen. De mår alla mycket bra.

Nu är vi 24 dagar gamla och börjar leka med varandra och har upptäckt att vi kan få fram olika ljud. Vi är avmaskade för första gången och mår bra.

 

En grupp bild fem och en halv vecka gamla med från vänster  Tasshof´s Excellent Oscar,  Carl och  Estelle, som kommer att heta Messi, Emil och Ellie

Även då man är sju veckor gamla smakar mammas mat fortfarande bäst

 

 

Siri fick en tik och tre hanar den 26 april och alla är svarta och väger precic lika mycket nämligen 250o g vilket är ganska mycket. Både mor och barn mår bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siris valpar som föddes den 12 september 2015

Den 12 september 2015 fick Siri fem fina pigga valpar som alla vägde mellan två och tre hekto. Då Siri redan hade mjölk sökte de sig snabbt dit. Det blev fem kolsvarta valpar, en kille och fyra tjejer och om allt går som de ska kan de vara klara att lämna henne och oss i slutet av november. De kommer då att heta:

 Diggiloo diggiley,  Dream, dream, Dream comes true, Dancing queen och Delilha

 

 

Den 26 september blev valparna två veckor och har öppnat sina ögon., Alla har ökat procentuellt nästan lika mycket, vilket betyder att den som ökat mest har tredubblat sin födelsevikt och väger nu hela 8 hg.

 

 

Den 3 oktober blev de tre veckor och ökar ordentligt i vikt. Alla tikarna är väldigt lika varandra. De reser sig nu upp och tultar runt och de har också fått några provportioner valpmat. Siri sköter om dem som om hon aldrig gjort annat. Vi tar nu upp dem och korta stunder för att vänja dem vid människor.

 

 

 

 

 

Att leka med faster Pippi är jättekul

.

Så här ser vi ut då vi just blivit sju veckor gamla.

 

Nu är alla våra valpar sålda och de ska till Sundsvall, Uppsala, Saltsjöbaden, Motala och Norrköping, men fortsätt gärna att följa dem några

veckor till.

.

Idag den 7 november är de åtta veckor gamla men alla blir kvar hos oss två veckor till. I veckan blev de chippade och vaccinerade oich de skötte sig bra hos veterinären. Nu är det full fart i valprummet och  de äter som små vargar.

 

Trots att de nu är nio veckor gamla får de flera gånger varje dag smutta mjölk hos mamma Siri trots sina sylvassa tänder.

 

En ännu lite otrimmad valp

Nybadad, trimmad och redo att flytta hemifrån

 

Skönt att få sträcka ut lite i trädgården

På dagen 10 veckor gamla lämnar valparna oss för att flytta till sina nya hem. Siri verkar tycka att det är helt OK särskilt som hon får behålla en valp.

Därmed blir det lite längre mellan uppdateringarna på hemsidan, men fottsätt gärna att följa oss här.

Här några bilder på de stolta föräldrarna Siri och Samson: